groen en water
bepalen het beeld

de omgeving

Weg van de drukte van de stad. Het gevoel van echt buiten zijn. Op een uniek plekje in de polder bij Zaandam, aan de Kalverringdijk, worden negentien woningen gebouwd. Modern, maar wel met een nostalgisch tintje.

Drie woningen worden gebouwd met een gevel van steen, zestien woningen krijgen een houten gevel. De houtbouw is gebaseerd op de traditionele Zaanse verhoudingen, maar wordt eigentijds qua architectuur, comfort, duurzaamheid en onderhoud.

Wonen aan de dijk

De baksteenbouw refereert aan de pakhuizen langs de Zaan. ‘Wonen naast de fabriek’ is een belangrijk karakteristiek van de Zaan, en die geldt ook voor de Zaanse Oever. Pal ernaast licht Claassens Shipyards, de scheepswerf waar oogverblindend mooie schepen worden gebouwd voor de wereldse jetset – net als in de 17e eeuw. Iets zuidelijker ligt de Zaanse Schans, na het Van Goghmuseum de grootste publiekstrekker van Nederland. Vanaf het begin was de Zaanse Schans groen, modern groen. En zoals de Zaanse Schans historische houtbouw biedt met moderne kleuren, zo biedt de Zaanse Oever eigentijdse houtbouw met historische kleuren. Het beeld wordt hier bepaald door de kleuren, net als op de Zaanse schilderijen die laten zien hoe kleurrijk de Zaanse houtbouw in het verleden was.

Bekijk de film

jouw eigen terras
aan de zaan

de omgeving

De aanlegsteiger in de achtertuin geeft je alle vrijheid om de Zaan te verkennen per sloep, zeilboot of SUP. De roeivereniging is aan de overkant gevestigd.

Liever vaste grond onder de voeten? De natuurgebieden Kalverpolder en Engewormer met uitgestrekte polders grenzen vrijwel direct aan jouw voortuin. De perfecte uitvalsbasis voor de (hard)loper en fietser.

Wonen aan de dijk
  • ~ Basisschool
  • ~ Supermarkt binnen 5 min. rijden
  • ~ Winkelcentra Zaandam, Wormer, Amsterdam
  • ~ Restaurantjes Zaanse Schans
  • ~ Cafés
  • ~ Sport- en roeivereniging aan de overzijde
  • ~ Recreatie